EVDE MORLUK TEDAVİSİ🥰



Herkese merhabalar😊, Resimdeki dudak kenarımdaki morluğu geçirmeye çalışırken bulduğum ve uyguladigim yöntemleri sizlerle paylaşmaya çalıştım umarım sizde de ise yarar😊 morluk güzellik bakımı yaptırırken oluştu, sizinde cildiniz benim gibi hasassa en ufak bi yüz masajı da aniden bı morarma olabiliyorsa bu yöntemler çok işinize yaricaktir. 😊

 basit yüzeysel hasarlar alan ve herhangi bir tedavi uygulanmaya gerek kalmadan, kendiliğinden geçen morluklar, bazen ciddi rahatsızlıkların da belirtisi olabilir.  

MORLUK (ÇÜRÜK) NASIL OLUŞUR!?

Çoğunlukla bir çarpma veya düşmeden kaynaklanan morluklar, derinin altındaki küçük kan damarları hasar gördüğünde veya yırtıldıgında oluşur. Kan derinin altındaki dokulara sızar ve morluklar oluşur.

Genellikle basit yüzeysel hasarlar olarak kendisini gösterir ve herhangi bir tedavi uygulanmaya gerek olmadan, kendiliğinden geçen morluklar, nadiren ciddi rahatsızlıkların da belirtisi olabilir. Evet peki bu morluklar nasıl geçer? 


VÜCUTTA OLUŞAN MORLUKLARIN TEDAVİSİ

Çoğu morluk önemli değildir ve kendi başlarına giderler. Evde tedavi iyileşmeyi hızlandırabilir ve sıklıkla yaralanma sonucu oluşan morluklara eşlik eden şişlik ve ağrıları giderir. Bir yaralanmada 30 dakika içinde başlayan şiddetli morarma, şişme ve ağrı şeklinde şiddetli burkulma veya kırılma gibi daha ciddi bir sorun oluşturabilir.

Vücudunuzda oluşan morlukları iyileştirmek için evde uygulayabileceğiniz bazı yöntemler her zaman vardır bunlardan bazıları;


Soğan

Yeni kesmiş olduğunuz soğanın bir dilimini mor bölgeye uygulayın. Morluğun kısa süre içinde ortadan kaybolduğunu görmüş olursunuz.


Zencefil

Zencefil iltihap önleyici özeliğe sahiptir ve bağışıklık sistemini destekler. Zencefili bir bardak suya doğrayıp birkaç dakika sıcak suda bekletmek morluğu giderir. Ayrıca zencefili ezip doğrudan morluk oluşan bölgeye uygulayabilirsiniz.


Tuz

Morluk oluşmuş olan bölgeye ince bir tabaka tuz sürerseniz ağrılarınız hafifler ve morluklarınız giderir.


Maydanoz

Taze maydanozu ezerek macun kıvamına getirin ve 5 dakika kadar mor bölgede bekletin. Böylelikle morlukların iyileşme sürecini hızlandırarak ağrıların azalmasına yardımcı olur.

Sirke

Sirkeyi ılık suyla karıştır ve karışımı yaralanan bölgeye sür. Sirke, cilt yüzeyinin kan akışını artırır ve moraran bölgenin daha çabuk iyileşmesini sağlar


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

ŞEKER HAMURLU SÜSLÜ KURABIYE TARİFİ😍😍💗💓💞👍

PONPON YAPIMI (DOĞUM GÜNÜ SÜSLERİ)